RIT Rakentajain Insinööritoimisto Oy:n ja Hannukainen Ky:n omistaja-toimitusjohtaja Pentti Hannukainen nimitettiin tänään Vihdin Nummelassa perinteisen Viljonpäivän konsertin yhteydessä Nummela-neuvokseksi. Määrätietoista, monialaista tekemistä ja toiminnan kehittämistä luottamusta herättäen, luonnehtivat uuden Nummela-neuvoksen toimintaa hänen asiakkaansa ja yhteistyökumppanit.  ”Se mitä lupaa, se on pidettävä”, sanoo Pentti itse.

 

Pentti Hannukainen on syntynyt äitinsä kotipitäjässä Honkajoelle, Pohjois-Satakunnassa. Pentin isä on  kotoisin Karjalasta. Pentti vihtiläistyi vuonna 1986 työtehtävien myötä.

Perhearvot ovat Pentin elämänarvojen ykkösenä. Nummelassa perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi aikuistuvaa lasta. Kotkassa asuu Pentin  jo aikuinen Juha-poika.  Pentti  sanoo olevansa kahden kylän loukussa oleva vihtiläinen. Vaimo on syntyisin kirkonkylästä, jossa tulevalla neuvoksella on myös yritystoimintaa. Perhe on kunnostanut kodikseen arvokkaan perinnetilan Enärannassa.

Veteraanityö ovat lähellä Pentti Hannukaisen sydäntä. 12 vuoden ajan hän on luovuttanut yrityksensä joulumuistamisiin varatut rahat joulurahana Vihdin rintamaveteraaneille. ”Laiskana yrittäjänä ei tarvitse olla kahta viikkoa kiertämässä pitkin ja poikin Etelä-Suomea jakamassa joululahjapulloja”, perustelee Pentti toimintaansa ja vakuuttaa, että perinne jatkuu.

Rakkaudesta urheiluun ja liikuntaan Pentti Hannukainen on toiminut monen urheiluhankkeen tukijana ja myös monen  urheilijan mesenaattina – viimeisimpänä  tukikohteena on Esa Sievisen vetämä TOKIO 2020 projekti.  Aktiivisena penkkiurheilijana ja nuorison tukijana hän on urheilun kehittämis- ja tukihankkeissa lähes kaikkiruokainen. Erityisen läheisiä urheilulajeja näyttävät hänelle olevan ainakin jääkiekko, moottoriurheilu, pesäpallo ja uinti.

Vihdin tulevaisuuden kannalta on uuden Nummela-neuvoksen näkemyksen mukaan olennaista kehittää Nummelan ja koko Vihdin elinvoimaisuutta. Lisää tunnettuutta ja uutta yrittäjyyttä, jotka tuovat kuntaa uusia työpaikkoja ja ostovoimaa.

Nummelan Killalla onkin suuri kunnia vuonna 2016 ojentaa Nummela-neuvoksen baretti määrätietoiselle, ihmisläheiselle, nummelalaiselle, jonka tekemisen jälki näkyy ja tuntuu kaikkialla Vihdin ja Nummelan arjessa.

Nummela-neuvoksen arvonimi ja neuvoksen punainen baretti ovat vuodesta 1991 alkaen muotoutuneet arvostetuksi kunnianosoitukseksi henkilöille, jotka omalla pyyteettömällä työllään ja esimerkillään ovat olleet kehittämässä Nummelan ja koko Vihdin yhteiskunnallista, taloudellista sekä sivistyksellistä hyvinvointia ja viihtyisyyttä.

Lisätietoa Nummela-neuvoksista