Nummelan ensimmäinen Kahvilapäivä oli menestys

Kahviloissa oli täyttä heti aamukymmenestä lähtien ja kävijöitä riitti koko Kahvilapäivän ajan. Kiitokset kaikille mukaan lähteneille kahviloille ja ennen kaikkea kaikille Teille aktiivisille ihmisille, jotka käytitte upeiden kahviloidemme palveluja - tämä oli ensimmäinen mutta ei varmasti viimeinen Kahvilapäivä!
 
Kuvassa voi olla teksti

 

 

Maaliskuun puolivälissä alkoi levitä suruviesti. Asessori Mauri Antero Lindholm (6.8.1940-15.3.2022) oli nukkunut ikiuneen.

Vihdin Ojakkalassa kuusilapsiseen perheeseen syntynyt Lindholm tuli läntisellä Uudellamaalla tunnetuksi erityisesti monitaitoisena poliisimiehenä ja lukuisista luottamus- ja järjestötehtävistä.

Työ poliisilaitoksen palveluksessa avautui armeijan jälkeen kun Lindholm kävi Vihdin poliisiasemalla näyttämässä sääntöjen mukaisesti sotilaspassinsa.

Nimismies Lauri Lausmaa ajatteli poliisityön sopivan Lindholmille, jolle Lausmaa antoi vinkin käydä kysymässä harjoittelupaikkaa Espoon nimismiespiiristä.

Työtä olikin tarjolla; aluksi kansliatöitä esimerkiksi verojen perinnässä. Pian vuorossa olivat Otaniemessä Poliisiopiston alokaskoulutus, miehistökurssi ja myöhemmin Lindholm suoritti alipäällystökurssin ja päällystökurssin.

Espoon nimismiespiirissä Lindholm työskenteli 17 vuotta nuorempana konstaapelina, vanhempana konstaapelina, ylikonstaapelina ja komisariona.

Espoon työjaksollaan Mauri Lindholm oli välillä puoli vuotta Hyvinkäällä hoitamassa vs. apulaisnimismiehen tehtäviä, joihin kuuluivat myös syyttäjän tehtävät.

Tämän jälkeen Lindholm palasi töihin Espooseen kunnes siirtyi komisarion virkaan Vihdin nimismiespiiriin vuonna 1977.

Mauri Lindholm asui Espoossa vaimonsa Sirkan ja tyttärensä Tiinan kanssa vuoteen 1975 saakka, jolloin perhe osti omakotitalon Nummelasta. Avioliittovuosia Lindholmeille kertyi 61.

Vihdin nimismiespiirissä Mauri Lindholm teki poliisityötä 22 vuotta, jona aikana hän työskenteli myös nimismiehen tuuraajana ja syyttäjänä.

Työura jatkui vuonna 1999 Lohjalla ylikomisariona ja vetäjänä Lohjan ja Vihdin yhteisessä huumetyöryhmässä, jonka toimialue laajeni vuonna 2003 Raaseporin kihlakunnan alueella.

Lindholm oli mukana useissa lääninhallituksen asettamissa työryhmissä ja työskenteli esimerkiksi selvitysmiehenä kihlakuntauudistusta valmisteltaessa.

Poliisien järjestötoiminnassa Mauri Lindholm oli Espoon poliisiyhdistyksen puheenjohtajana ja sittemmin Uudenmaan Komisariot -yhdistyksen puheenjohtajana ja sai kunniapuheenjohtajan arvon.

Eläkkeelle Mauri Lindholm siirtyi vuonna 2003, jolloin hänelle myönnettiin tunnustuksena pitkästä työurasta Poliisin Ansioristi. Työura poliisilaitosten eri tehtävissä kesti 43 vuotta

Tasavallan presidentin Tarja Halosen myöntämän asessorin nimen ja arvon Lindholm vastaanotti vuonna 2006.

Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan Ritarimerkin Mauri Lindholm sai vuonna 2013.

Monitaitoinen poliisimies Mauri Lindholm haluttiin mukaan moniin yhteiskunnallisiin tehtäviin.

Lista on tavattoman pitkä, esimerkkeinä SYP:n Nummelan konttorin valvoja, Osuuskauppa Seudun hallintoneuvosto, Vuorelan koulukodin johtokunta, Vihdin Mielenterveysseuran hallitus ja Vihdin päihdeasiain neuvottelukunnan yhteistyöryhmä.

Mauri Lindholm oli Lions Club Vihti/Hiidenveden perustajajäsen ja ensimmäinen presidentti.

Leijonaharrastus laajeni lohkon piirihallitukseen, varapiirikuvernööriksi ja huumetiedotustoimikunnan johtoon.

Maanpuolustuskoulutus ry:n Vihdin Paikallisosastoa Mauri Lindholm alkoi johtaa pian eläkkeelle jäätyään.

Lindholm työskenteli useita vuosia myös Vihdin Rintamaveteraanien puheenjohtajana sekä Veteraanien Uudenmaan piirihallituksessa ja oli aktiivisesti mukana reserviläisjärjestöjen toiminnassa.

Nummelaneuvoksen arvonimen Mauri Lindholm sai Nummelan Killalta vuonna 2004.

Eläkevuosien edetessä Maurin ja Sirkan yhteiseksi rakkaaksi harrastukseksi tuli golf. Järjestömiestä kaivattiin tässäkin harrastuksessa – Mauri Lindholm oli kahdeksan vuotta Vihti Golf Clubin senioritoiminnan puheenjohtaja.

Myös keilailu oli läheinen harrastus. Kuntoaan Sirkka ja Mauri pitivät yllä päivittäisillä kävelylenkeilläänkin Nummelassa.

Minulla oli ilo ja nöyrä kunnia tuntea työtehtävieni takia Mauri Lindholm vuosikymmenten ajan niin hänen työtehtävissään kuin lukemattomissa järjestöjen tapahtumissa.

Viime viikkojen aikana mieleeni on noussut valtavan lämpimiä ajatuksia Mauri Lindholmista – hänen verrattomasta huumoristaan ja tavastaan toimia. Hän ei pitänyt ääntä itsestään.

Hänen iloisuutensa, elämänmyönteisyytensä ja auttamisen halunsa lämmittävät meitä jäljelle jääneitä pitkään. Meitä on suuri joukko.

Keskiössä ovat nyt Sirkka ja tytär Tiina perheensä ja jälkikasvunsa kanssa. He saattoivat Mauri Lindholmin viimeiselle matkalle Nummelan kirkossa eilen lauantaina.

Teksti ja kuva: Vesa Valtonen

Tänä vuonna Nummelaneuvokseksi valittiin nummelainen yrittäjä Simo Havukorpi.

Simo on toisen polven yrittäjä ja Nummelaneuvos koska hänen isänsä Raimo valittiin vuonna 1999 Nummelaneuvokseksi. Esasähkö Oy, Sähkösuunnittelu Havukorpi sekä Jorvaksen Sähkö Oy ovat työllistäneet jo yli 35-vuoden aikana kymmeniä vihtiläisiä.

Erityisesti Simon valintaan vaikutti myös hänen pyyteetön työnsä urheiluseuratoiminnassa. Hän on nuorten Suomen mestari yhdistetyssä sekä ollut mukana myös maajoukkue-edustajana. Koko perhe, Mari-vaimo ja neljä lasta lapsenlapsineen, ovat mukana urheiluseuratoiminnassa.

Nummelaneuvoksen baretin luovutti Viljonpäivän konsertin yhteydessä edellisen vuoden Nummelaneuvos Monica Paavilainen. Esittelysanat lausui Nummelan killan kiltakomentaja Tauno Maksniemi.

Kuva: Kari Huhtilainen

Nummelaneuvos_2022.jpg

 

Hieno konsertti on takanapäin ja tällä kertaa Nummelan soittokunnan säestämänä meille esiintyi Pepe Willberg, kuulimme hänen klassikkokappaleitaan vahvoina tulkintoina. Tunnelma oli leppoisa ja siitä piti huolen omalta osaltaan orkesterinjohtaja Hannu Simonen sekä juontana toiminut Jarmo Töyräs, Killan evp kiltakomentaja. Poikkeusajoista muistutti kahvitilaisuuden poisjäänti ja konsertin yhteydessä kunnioitimme myös Ukrainen kansaa kuuntelemalla heidän  kansallislaulunsa.

Kuva: Kari Huhtilainen

Kuvassa voi olla 15 henkilöä, seisovat ihmiset ja sisätila

Kiitos vierailijoille ja Cafe Neilikalle maistuvista tarjoiluista! Tavoitteemme on jatkossakin tukea paikallisia yrittäjiä etenkin näinä vaikeina aikoina.

 

Kuvassa voi olla 9 henkilöä, seisovat ihmiset ja sisätila