Tulosta

Nummelan Kilta ry perustettiin 12.3.1965.

Perustajajäseniä oli 20 silloista Nummelalaista eri alojen vaikuttajaa. Toiminta-ajatuksena oli, että Kilta esiintuo paikkakunnan puutteita ja mahdollisuuksien mukaan edesauttaa parannuksien aikaansaamista tekemällä aloitteita, nimeämällä toimikuntia ja lähettämällä kirjelmiä asianomaisiin virkaportaisiin.

Siihen aikaan Nummelan väkiluku oli reilusti alle tuhat asukasta, ja Nummelan palvelujen tarjonta rajoittui vain muutamaan kauppaan ja pariin huoltoasemaan, joten tarvetta oli jonkinlaiselle painostusryhmälle, jollaiseksi Kilta itseään kuvailikin. Kilta lähtikin erittäin voimallisesti ajamaan parannuksia Nummelan oloihin.

Lähdettiin ajamaan katuvaloja Nummelaan turvallisuuden parantamiseksi, ja saatiinkin niitä lisättyä aika nopeasti.Killan ansiosta tuli apteekki Nummelaan, samoin saatiin lääkärin vastaanotto, joka toimi nykyisessä Vihtkarin kuvaamon talossa parina iltana viikossa. Alko saatiin Killan aloitteesta, myös lukemattomia muita parannuksia saatiin aikaiseksi. Ehkä tärkein ja suurin Killan saavutus oli uimahallin saaminen Nummelaan, joka avattiin yleisön käyttöön vuonna 1978. Tärkeätä näiden saavutusten toteutumiselle oli se, että Vihdin kunnan ja Killan välillä oli hyvä keskusteluyhteys.

 

Mukana mm. seuraavissa hankkeissa:

Paljon painavia perinteitä:

Nummelan historiaa on kerätty ansiokkaasti kansalaismuisti sivustolle http://www.helsinki.fi/kansalaismuisti/nummela/